principateArădenii au putut participa, ieri, la manifestările organizate de autorităţile locale de Mica Unire. Ieri, la Arad s-au celebrat 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, printr-un ceremonial solemn.
Ceremonialul dedicat Zilei Principatelor Române a avut loc pe platoul din faţa Palatului Administrativ, începând de la orele dimineţii. Acesta a debutat cu intonarea Imnului de Stat şi cu o slujbă oficiată de P.S. Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului şi un sobor de preoţi.
Mai apoi, arădenii prezenţi la cele­brare au putut asculta o evocare a acestui eveniment  istoric important, prezentată de muzeograful Bogdan Ivaşcu.
Ceremonialul a continuat cu un moment folcloric susţinut de un ansamblu şi o trupă de dansatori care i-au îmbiat pe cei prezenţi la horă. Manifestările au fost organizate de Instituţia Prefectului.
Unirea Principatelor Române, cunoscută şi ca Mica Unire a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea şi reprezintă unificarea vechilor state Moldova şi Ţara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

Recomandările redacției