trasniteVaze, sticle pentru diverse băuturi, obiecte de decoraţiuni interioare, documente vechi, dar şi capre şi animale de companie au fost scoase la vânzare de arădeni pe Internet, pe diverse site-uri de mică publicitate.
Printre obiectele „ciudate” scoase la vânzare de arădeni se află o vază confecţionată dintr-un fost obuz, care se vinde la preţul de 150 de lei. Vaza este în formă de floare, are aproximativ 30 de centimetri înălţime şi a fost, cel mai probabil, confecţionată dintr-un obuz provenit dintr-unul dintre cele două Războaie Mondiale.
Un suport pentru pâine prăjită din alamă argintată din Germania a fost, de asemenea, scos la vânzare la preţul de 50 de lei. Conform anunţului, suportul este nefolosit şi are 8 locaşuri unde se pot păstra feliile de pâine.
Un alt arădean a scos la vânzare un cuier rustic cu coarne de animal, care poate fi folosit atât la decorarea locuin­-ţelor cât şi la decorarea cabanelor în stil rustic. Cuierul este format din 4 coarne de berbec şi are 7 cuie pentru susţinerea obiec­telor. Preţul de vânzare este de 100 lei.
Conform unui alt anunţ, un arădean vinde o farfurie chinezească pictată ma­nual cu 3 gheişe la preţul de 30 de lei.
De asemenea, tot pe unul dintre site-urile cu anunţuri de publicitate un arădean a scos la vânzare pudră acrilică albă cu sidef verde, la preţul de 8 lei cutia de 8 grame. Praful acrylic (porţelan) color cu sidef este folosit pentru o manichiură de calitate şi de lungă durată. Acrylul color nu necesită expunerea unghiilor la raze UV, uscându-se la aer. Se poate folosi atât ca şi culoare pe unghie cât şi la realizarea decoraţiunilor. Un alt ară­dean vinde o pereche de sticle pentru whisky în suport metalic cu toartă. „Sticlele sunt aduse din Anglia şi sunt în stare perfectă de utilizare fiind curate şi fără defecte. Preţul afişat – 250 lei –  este pentru ambele piese, dar acestea se pot vinde şi separat”, se arată în anunţ.
Totodată, o altă persoană a scos la vânzare 3 suporţi pentru scobitori sub formă de urne cu două mânere prinse în câte un suport cu cap de leu, la preţul de 90 de lei. „Piesele se află în stare foar­te bună şi sunt de provenienţă din Anglia şi sunt puternic placate cu argint”, se specifică în anunţ.
Un cap de leu turnat din bronz, patinat, care poate fi folosit ca element de decor pentru porţi sau panouri de gard a fost scos la vânzare cu 280 euro.
De asemenea, printre anunţurile de vânzare se găseşte şi o postare conform căreia un arădean vinde o capră roşie cu lapte şi cu ied de 2 luni, la a doua fătare în anul acesta, la preul de 900 lei.
O persoană din Buzău a scos la vânzare un ceas de masă mecanic foarte vechi. Ceasul este printre primele fabricate în România de Cooperativa „Precizia Arad”, la începutul anilor 50. Ceasul se află în stare bună, are alarma foarte pu­ternică şi funcţionează foarte bine. Ceasul se vinde la preţul de 100 de lei.
În topul obiectelor scoase la vânzare pe Internet se află documentele vechi, vederile cu imagini vechi din Arad dar şi timbrele şi insignele de colecţie. Astfel, conform unui anunţ o persoană din Arad a scos la vânzare „Liturghia Sfântului Ioan Cristonom” – culeasă, aleasă şi întocmită de Nicolae Ştef, învăţător din Arad, din anul 1896. Documentul este scos la vânzare cu 19 euro. De asemenea, un bucureştean a scos la vânzare o cupă atletism Fabricată de IPMS Arad la preţul de 25 lei. O scrisoare cu valoare decla­rată, circulată la Arad,de proveninenţă din anul 1929, care are 5 sigilii a fost scoasă la vânzare de o persoană din Rădăuţi, la preţul de 60 de lei.
La toate preţurile afişate se poate adă­uga preţul transportului, dacă este cazul.

Recomandările redacției