Arădenii săvârșesc tot mai multe infracțiuni rutiere, iar weekend-ul care a trecut a fost plin de noi cazuri de alcoolemie mare și conduceri fără permis.

După ce a condus sub influența alcoolului, polițiștii din Vladimirescu au prins ieri un bărbat, iar acum acesta este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul de 32 de ani, din aceeași localitate, a fost depistat, în timp ce conducea un moped, fără a avea dreptul de a conduce și fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,12 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Acesta nu este unicul caz de ieri, al doilea bărbat cu aceeași problemă fiind prins de polițiștii Postului de Poliție Ignești. Aceștia au depistat un bărbat de 46 de ani, din Buteni, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Și pentru că nu era îndeajuns, polițiștii Secției 1 Vlaicu au depistat, ieri seară, un bărbat de 31 de ani din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Independenței, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului era expirat din luna decembrie 2018.

Pe lângă acesta, sâmbătă, un alt caz asemănător a avut loc. Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat un bărbat de 49 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Emil Gârleanu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Recomandările redacției