Arădenii au voie cu bicicletele în tren

0
244

Bicicletele pot fi transportate cu trenurile care oferă acest serviciu.

Astfel, bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa unu şi doi, ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil. 

Însă, bicicletele nedemontabile pot fi transportate doar contra cost, iar prețul este de 15 lei și poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din stații. 

Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora. 

În cazul grupurilor organizate de bicicliști, aceștia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore înainte, astfel încât direcțiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcție de materialul rulant disponibil. 

De asemenea, dacă la verificarea legalității călătoriei, pasagerii însoțiți de biciclete nu prezintă biletele de transport pentru bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimației de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kilograme). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.