Având în vedere că taxele și impozitele locale care au fost majorate la sfârșitul anului trecut au revenit, luna aceasta, la normal, locuitorii municipiului care au apucat deja să-și plătească dările, înainte de a fi tăiate, își vor primi banii înapoi. „Direcţia Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad anunţă contribuabilii că în cazul în care au achitat în plus la plata taxelor şi impozitelor locale aferente anului în curs, pot solicita restituirea sumelor respective sau pot opta pentru compensarea (care se va efectua din oficiu) cu debitele pentru anul 2019”, afirmă reprezentanții Primăriei.
Trebuie spus însă că, în situația în care arădenii vor să își recupereze banii, această operațiune se face numai la solicitarea contribuabilului prin completarea unei cereri tip de restituire, însoţită de cartea de identitate.
„Cererea de restituire poate fi obţinută de la sediul  Direcţie Venituri – Serviciul Trezorerie, din str. Mucius Scaevola, nr. 9-11 sau poate fi descarcată online accesând  adresa http:// www.primariaarad.ro/modules/Formulare/tipizate/pdf329.pdf. După completare, cererea tip de restituire va putea fi depusă la sediul Direcţiei Venituri, expediată prin corespondenţă scrisă la aceeaşi adresă sau poate fi trimisă online la adresa de email dvptrezorerie@primariaarad.ro.
Informaţii suplimentare se pot obţine direct la sediul Direcţie Venituri – Serviciul Trezorerie sau telefonic la numerele: 0257-283.312, int. 107 (Serviciul Trezorerie) sau 0731.630.041”, mai susțin cei de la Primărie.
(L.Ș.)

Recomandările redacției