Arădenii care au ,,vizitat” Parcul Natural Lunca Mureșului au lăsat în urmă 20 de saci cu gunoaie

0
231

S-a scris de multe ori în ziarul nostru despre mormanele de gunoaie aruncate atât în  lunca Mureșului dar și în zona Parcului Natural de către arădenii certați cu buna educație. Iată că, două organizații din oraș s-au mobilizat și  au desfășurat în cursul zilei de  17 aprilie o acțiune de ecologizare în Parcul Natural Lunca Mureșului, pentru a marca Ziua Pământului care va fi sărbătorită la nivel internațional în 22 aprilie.

Începând cu anul 1970,  în 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pămantului.Tema de anul acesta este ” Însănătoșim Pământul nostru” (Restore Our Earth).

Parcul Natural Lunca Mureșului este vizitat anual de mii de persoane care se bucură de verdeața și aerul curat din rezervație. Unii dintre vizitatori consideră firesc să lase în natură ambalaje, resturi alimentare sau alte obiecte. Personalul parcului igienizează zonele amenajate și, suplimentar, organizații nonguvernamentale derulează acțiuni de ecologizare.   În cadrul acțiunii de sâmbătă  au fost adunate deșeuri care au umplut 20 de saci. Ambalaje de platic, sticle, doze de aluminiu, dar și maști medicale sau, mai grav, corpuri neînsuflețite ale animalelor de companie au fost peste tot în zona parcului. Toate acestea arată că sunt necesare demersuri de responsabilizare a vizitatorilor privind comportamentul necesar pentru a prezerva ecosistemul extarordinar de lângă Arad.

 ,,Acțiunea de ecologizare se adaugă activităților de plantare derulate anual de Rotary Arad-Cetate. Avem convingerea că arădenii prețuiesc Lunca Mureșului și pot contribui la păstrarea ei prin evitarea aruncării deșeurilor în locuri neamenajate. Împreună putem reînsănătoși pământul”, precizează cei care au ecologizat zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.