Arădenii care circulă cu tramvaiul, protejați de vremea rea de stațiile decopertate și fără geamuri

0
878

Vântul din ultima perioadă sau doar niște persoane rău intenționate au reușit să distrugă cel puțin o stație de tramvai. Cu scopul de a proteja oamenii care așteaptă în stații, acestea sunt construite în așa fel încât să nu te plouă sau nu te ningă în timp ce aștepți tramvaiul. Ei bine, asta nu se mai întâmplă în stația de tramvai de la Biserica Sârbească. Acolo geamuri nu mai existe și de placajul cu care a fost cândva acoperită stația nici nu mai are rost să vorbim, acesta fiind ori invizibil, ori dus de vânt, ori căzut și niciodată  repus la loc. 

Cert este faptul că arădenilor nu le convine să stea în stație de parcă aceasta nu ar fi acolo și nu pe lângă asta, mai dau și bani grei pe abonamente și bilete. Prețul abonamentelor a ajuns la aproximativ 90 de lei pe lună, pe când un singur bilet costă trei lei. De asemenea, aceștia se plâng și de faptul că mai multe case de bilete au fost desființate și în locul acestora, de multe ori te trezești cu un aparat de bilete care nu funcționează. 

Partea și mai proastă în toată această situație este și faptul că tramvaiele nu sunt deloc la nivelul așteptărilor cetățenilor. Vandalizate de o bună perioadă de timp, rar se mai găsește unul care să arate pe măsura prețurilor la abonamente și bilete. 

Prin luna septembrie a anului 2019, reprezentanții CTP Arad au declarat faptul că:  „Alarmant este faptul că vorbim despre un adevărat fenomen cu care CTP Arad se confruntă în ultima perioadă. Iar când spunem vandalizare, ne referim la scaune sau bănci distruse, graffiti-uri aplicate atât pe exteriorul cât şi pe interiorul vagoanelor de tramvai, hârtii sau coji de semințe aruncate peste tot. Întrucât cazurile de acest gen sunt tot mai frecvente, apelăm la spiritul civic al arădenilor pentru a pune capăt acestui fenomen.Vă rugăm, ca în momentul în care sunteţi martori la un un asemenea episod, să anunţaţi în cel mai scurt timp vatmanul pentru ca cei care distrug un bun, care este al nostru, al tuturor, să răspundă pentru faptele lor în faţa oamenilor legii“.

Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, chiar spre deloc de atunci și în continuare există nemulțumiri la adresa transportului în comun din Arad. Momentan, pentru că nu au altceva de făcut, arădenii așteptă schimbări care să nu îi facă să regrete zilnic că trebuie să circule cu tramvaiul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.