Minivacanța din preajma zilei de 24 ianuarie, prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, a făcut ca locațiile de cazare din zona Predeal, Bran și Poiana Brașov să fie ocupate aproape în întregime.

Cele mai multe hoteluri și pensiuni din stațiuni au deja rezervări pentru mai bine de 70% din capacitate, în unele cazuri chiar de 100%. Asta, cu toate că incidența Covid-19 este în creștere la Brașov, transmite Agenția de presă Rador.

Poiana Brașov: 500 de euro pentru un sejur de 3 zile

La rândul lor, hotelierii din Poiana Brașov îi așteaptă pe turiști cu pachete speciale, la prețuri care se apropie de 500 de euro de persoană, pentru un sejur de 3 zile:

Turiștii care își doresc intimidate sau să petreacă alături de familie și prieteni au ocazia să închirieze câte o pensiune întreagă în Bran: „Noi închiriem întreaga locație în totalitate pentru un singur grup. Având în vedere și condițiile pandemice actuale, pensiunea dispune de toate facilitățile necesare pentru a-ți petrece un sejur cu prietenii sau familia și, în același timp, pentru a te asigura că nu există alte surse de a te îmbolnăvi”, a explicat reprezentantul unei pensiuni din Bran.

Nici hotelurile nu au fost ocolite la Bran de către cei care pot prezenta certificat verde, condiție pentru orice unitate de cazare în această perioadă: „Nu avem ocupat la întreaga capacitate, ci undeva la 70-80%, dar pentru că ninge sperăm să se ocupe la întreaga capacitate. Îi întâmpinăm cu produse tradiționale românești, cu zăpadă. Numai în baza certificatului verde se pot caza și pot intra în restaurant, mai ales că incidența este destul de mare pe Bran”, a precizat reprezentanta unui hotÎn județul Brașov, incidența a depășit pragul de 6 la o mie de locuitori.

 În municipiul Brașov, rata de infectare a ajuns la 8.20, iar Bran și Predeal sunt în fruntea clasamentului negativ al infectărilor, cu peste 14 persoane bolnave de Covid-19 din 1.000 de localnici din Bran.

Recomandările redacției