Arădenii care nu au trecut pe piața concurențială se pot aștepta la creșteri de preț pentru energie de până la 13%

0
414

Preţurile energiei vor creşte cu până la 13% de la 1 iulie, pentru clienții casnici arădeni care nu se află în piața concurențială.

Prețurile reglementate au fost eliminate de la 1 ianuarie, iar la acel moment, din cei 8,9 milioane de consumatori la nivel național, circa 3 milioane erau deja cu contracte noi semnate, deci o treime din consumatori, potrivit digi24.ro.

„În primele cinci luni ale acestui an, alţi 1,3 milioane consumatori au semnat un contract concurenţial, am ajuns la o pondere de 48%. Având în vedere că suntem la finalul lunii iunie şi avem o medie de 200-250.000 de noi contracte, deja putem spune că la finalul lunii iunie avem peste jumătate din consumatorii casnici din România cu un contract concurenţial semnat”, a arătat Negy-Bege.

Regula era ca celor care nu au semnat un contract concurenţial să li se aplice un preţ de serviciu universal, valabil până la finalul lunii iunie.

„Furnizorii aveau obligaţia ca în mai şi iunie să trimită noi informări şi să comunice preţul de la 1 iulie, pentru cei care până la acea dată nu trec în piaţa concurenţială. Preţurile sunt în creştere, atât pe pieţele angro, cât şi pe cele cu amănuntul. Pentru cei patru mari furnizori de ultimă instanţă, de la 1 iulie, va fi o creştere între 3 şi 13%, vorbim strict de preţul energiei”, a mai precizat oficialul ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.