Arădenii care se întorc din Franța sau Spania trebuie să stea în carantină

0
281

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, vineri, lista statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc epidemiologic crescut. Arădenii care vin, de exemplu, din țări ca Franța și Spania vor intra, cu mici excepții, în carantină, însă Ungaria a fost scoasă de pe această listă.
Pe lista țărilor, zonelor şi teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România se află Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveţia, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croaţia, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franţa, Polinezia Franceză, Republica Moldova, Namibia.
Cei care se întorc din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligați să stea în carantină.
Sunt și mici excepții – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de 3 zile și au un test negativ, atunci nu mai trebuie să stea în izolare, potrivit digi24.ro.
Cei care vor să rămână mai mult, trebuie să stea în carantină, iar în a opta zi trebuie să facă un test, iar dacă este negativ, în a zecea zi pot să scape de măsura carantinei.
Pe listă există și Marea Britanie, țară în care s-a descoperit o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2.
În acest caz sunt alte reguli. Cei care vin de acolo trebuie să stea în carantină 14 zile, fără excepție.
Nu sunt obligați să urmeze această măsură persoanele în tranzit, șoferii cami­oanelor de marfă, aviatorii și demnitarii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.