Arădenii care se vaccinează beneficiază de câte o zi liberă pentru fiecare doză

0
258

Propunerea legislativă prin care persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, a fost adoptată marți în Plenul Camerei Deputaţilor. 

Au votat „pentru” aprobarea proiectului 263 de deputaţi, 30 au votat „împotrivă”, iar 4 s-au abţinut.

Proiectul menţionează că, la cerere, arădenii, dar și nu numai, pot beneficia de câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.

Drepturile persoanelor prevăzute mai sus se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare eliberată potrivit legii.

Aceste dispoziţii legale nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional, conform digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.