Arădenii care taie copaci de pe domeniul public „de capul lor”, sancționați de polițiștii locali

0
658

Direcția Generală Poliția Locală Arad atrage atenția cetățenilor asupra necesității de a solicita Primăriei tăierea copacilor de pe domeniul public atunci când consideră oportună o astfel de intervenție.

Activitatea respectivă este prevăzută de Legea 24/2007- privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi precum și de Legea 46/2008 – Codul Silvic. Tăierea copacilor de pe domeniul public se realizează de către operatorul delegat pentru întreținerea spațiilor verzi, după obținerea tuturor avizelor  impuse de legislația în vigoare.

 În pofida prevederilor legale susmenționate, survin în continuare situații în care locuitori ai orașului aleg să defrișeze personal domeniul public. Astfel, în ultima săptămână, a fost confirmată o sesizare telefonică de acest fel transmisă serviciului dispecerat din cadrul DGPL Arad. Un echipaj de polițiști locali din cadrul Biroului Protecția Mediului a identificat în zona Miorița o persoană juridică care a procedat la tăierea neautorizată a doi pomi aflați pe spațiul verde, adiacent punctului de lucru al firmei. Pentru nerespectarea prevederilor Legii 44/2007, agentul comercial a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.