Arădenii ce lucrează în prima linie au primit noi materiale de protecție împotriva infecției cu covid-19

0
280

În urma controverselor despre faptul că în țara noastră nu există materiale de protecție, deja am avut parte de mai multe transporturi aeriene care au adus echipamente pentru cei din linia întâi. Pentru că și la ARad erau probleme, medicii încep să fie protejați și încetul cu încetul se adună echipamente corespunzătoare și pentru ei. Astfel, noi materiale de protecție pentru cadrele medicale arădene și personalul structurilor MAI și MAPN au fost aduse la Arad. 

„Astăzi au fost repartizate noi materiale de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus către instituțiile arădene aflate în prima linie. Astfel, din ultimul lot de combinezoane de protecție achiziționat de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră, la Arad au ajuns 1740 de bucăți ce vor fi folosite de cadrele medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Unitatea de Primiri Urgențe, Serviciul Județean de Ambulanță și Direcția de Sănătate Publică”, au transmis reprezentanții Prefecturii Arad.


De asemenea, în urma confiscării a 14 tone de produse cu rol dezinfectant în vama Borș din Județul Bihor, conform ordinelor emise de minstrul Sănătății în contextul pandemiei de COVID-19, județului nostru i-au fost repartizate peste 3 tone de produse constând în: gel dezinfectant, săpun lichid și șervețele dezinfectante. Din dispoziția Prefectului Județului Arad, aceste produse vor intra în folosința cadrelor din structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale care desfășoară misiuni pe linia prevenției răspândirii virusului SARS-CoV-19. Toate materialele de protecție au ajuns la Arad prin intermediul personalului Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.