Arădenii cu ajutor social, care refuză cursurile școlare recomandate de către autorități, vor pierde banii

0
2022

Pe principiul ,,n-ai carte, n-ai parte”, Guvernul a hotărât să taie ajutoarele sociale celor care refuză să participe la cursurile recomandate de către autorități. Regulile pentru angajarea persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale vor fi modificate curând printr-un proiect de OUG adoptat aseară de Guvern. Ținând cont de faptul că mulți dintre cei ce primesc ajutor social nu au studiile de bază finalizate, una dintre măsuri va fi condiționarea angajării acestora de înscrierea și parcurgerea cursurilor unui program educațional numit “A doua șansă”. Dacă vor refuza să participe la cursuri, beneficiarii de ajutor social vor rămâne fără banii de la stat, precizează avocat.ro.

Detaliile privind cursurile ce vor trebui urmate de cei ce primesc ajutor social vor fi reglementate printr-o metodologie ce va trebui stabilită de Ministerul Educației. Refuzul participării la aceste cursuri va duce la pierderea ajutorului social și la interzicerea solicitării altui ajutor social timp de un an, similar cu ceea ce se-ntâmplă acum în cazul refuzului unui loc de muncă.

În plus, proiectul de ordonanță stabilește decontarea transportului pentru cei care vor urma cursurile programului ”A doua șansă” la o distanță mai mare de cinci kilometri față de locuință. Concret, în aceste situații, decontarea cheltuielilor de transport se va putea face în limita sumei de 500 de lei/ persoană/ semestru școlar. Procedura de decontare va fi stabilită după ce proiectul de OUG va intra în vigoare.

Proiectul de OUG trebuie publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare, conform sursei citate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.