Arădenii cu handicap vizual au rămas fără bani de la stat

0
269

Arădenii care suferă de handicap vizual grav au rămas fără bani de la stat. Fondurile alocate de la bugetul statului nu au ajuns pentru acoperirea plății indemnizațiilor, întrucât nu s-a făcut o rectificare bugetară.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a făcut un anunț pentru persoanele nevăzătoare. „Bugetul aprobat pentru anul 2016 nu a fost rectificat până la data plății prestațiilor sociale cuvenite pentru luna octombrie 2016, iar sumele aprobate inițial pentru județul Arad, prin bugetul de stat pe anul 2016, pentru destinația „Prestații sociale conform art. 58 din Legea nr. 448/2006” nu au putut acoperi integral valoarea statului de plată al lunii  octombrie 2016 – cu achitare în luna noiembrie 2016“, au precizat reprezentanții DGASPC Arad.

Plata indemnizațiilor de însoțitor pentru nevăzători a fost amânată cu mai bine de o lună.

„Achitarea indemnizației de însoțitor cuvenită persoanelor cu handicap vizual grav care încasează drepturile conform Legii nr. 448/2006 în cont de tip card deschis la CEC Bank a fost amânată până la aprobarea rectifiării bugetare pentru anul 2016.

Plata indemnizației de însoțitor pentru persoanele cu handicap vizual grav prin card la CEC Bank va fi efectuată în prima decadă a lunii decembrie 2016“, au anunțat reprezentanții DGASPC.

Un număr de 142 de persoane beneficiare acestui tip de indemnizație sunt în această situație. DGASPC subliniază că această problemă este una de la nivel central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.