Formațiile germane și austriece de ligi inferioare atrag ca un magnet fotbaliștii români prin condițiile deosebite oferite. În plus, îmbinând pasiunea cu un alt loc de muncă, jucătorii ajung să-și facă un rost, o viață, în Occident, mult peste ceea ce le-ar putea oferi țara noastră.
Recent, doi dintre fotbaliștii originari din județul nostru au făcut istorie pentru clubul lor. SC Danubius Waldkraiburg, formație din eșalonul 7 german, a câștigat primul trofeu din istorie, cu mijlocașul Flavius Cuedan și atacantul Codrin Peii printre protagoniști.
În finala Cupei din regiunea Salzach, Danubius a trecut cu 5-2 de Ostermunchen, o formație de eșalon superior. Cuedan chiar a marcat de două ori, în timp ce maghiarul Kotelvero a reușit „tripla”. La sărbătoarea ce a urmat a participat și Dorin Peii, tatăl lui Codrin și antrenor specializat în creșterea copiilor și juniorilor în zona Semlacului.
În turul următor, în luna august, Danubius Waldkraiburg va da piept cu o grupare cu nume din fotbalul german, precum: 1860 München , Tsv Buchbac , Unteraching sau Rosenheim. În campionat, cu 4 etape înainte de final, Danubius e pe 2, loc de baraj pentru promovarea în Liga a VI-a. Echipa e antrenată de doi foști utiști, atacantul Cristi Luca (cu trecut și pe Tricotaje Ineu și ACU Arad) și mijlocașul Ion Dumitra.
Practic, 70% dintre jucătorii lui Waldkraiburg sunt români. Meritul formării acestui grup îl are Walter Bohn, președintele lui Danubius, care e sprijinit și de câțiva suporteri inimoși. Codrin Peii e golgheterul la zi al campionatului, cu 21 de reușite, în timp ce Flavius Cuedan, care va și deveni tătic pe finalul verii, și-a trecut în cont până acum 10 pase decisive și patru goluri.

Recomandările redacției