suputa44În ziua în care conducerea „Bătrânei Doamne” trebuie să ia taurul de coarne pentru noua stagiune a ligii secunde, suporterii echipei au programat un miting. Practic, aceștia nu mai cred în promisiunile actualilor finanțatori, Giovanni Catanzariti și în special Adrian Marțian și le cer celor doi să-și clarifice odată poziția față de echipa lor de suflet. Iată ultimul comunicat de presă emis de organizația fanilor înainte de demonstrația din această seară:
„Suporter Club UTA lansează un nou apel către suporterii echipei UTA în vederea participării la mitingul organizat luni seara, 15 iulie 2013, ora 20, pe platoul din faţa Stadionului Francisc Neuman. Vă rugăm să veniţi îmbrăcaţi ca în orice zi de meci, cu tricouri, fulare, şepci alb-roşii şi să urmaţi întocmai instrucţiunile orga­- nizatorilor. Precizăm că mitingul a primit avizul Comisiei de avizare a adunărilor publice a Municipiului Arad.
Sloganul mitingului este «UTA suntem noi!». Ne dorim să atragem atenţia celor doi acţionari ai UTA-ei, Adrian Marţian şi Giovanni Catanzariti, că modul lor de lucru este în totală contradicţie cu ceea ce ar trebui să fie un club profesionist, cu renumele şi reputaţia „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. Nu mai suportăm ca în fiecare pauză competiţională să se pună problema falimentului clubului şi ne dorim un gest sincer din partea celor doi acţionari: fie pun bazele unui club care să reziste, să nu mai acumuleze datorii de sute de mii de euro, conform declaraţiilor de presă pe care le auzim în fiecare zi din partea lor, fie acceptă să dea clubului altor investitori interesaţi, fie declară de pe acum că nu mai pot sau nu mai vor să susţină financiar clubul UTA”
Singurul care ar putea auzi strigătul de disperare al suporterilor este Adrian Marțian, care a promis că – în sfârșit – va veni la Arad pentru a-și relua atribuțiile de finanțator al clubului. În schimb, Giovanni Catanzariti este în concediu în Italia și nu vede  de ce s-ar revolta fanii împotriva sa, atâta timp cât el a spus răspicat că nu mai are resurse financiare și e dispus să cedeze clubul. Se părea că Marțian va fi noul patron al „textiliștilor”, doar că omul de afaceri clujean a oprit finanțarea la finalul lunii aprilie, iar de atunci se întrece în promisiuni.
Peste toate, primarul Gheorghe Falcă pregătește un proiect în jurul „satelitului” din Liga a IV-a, acesta urmând să devină singura UTA în cazul în care Catanzariti și Marțian o falimentează pe cea din eșalonul secund. Probabil, la mitingul din această seară fanii vor discuta și pe marginea acestei idei, mai ales că Suporter Club UTA e deținătoarea culorilor, siglei și palmaresului Campioanei Provinciei și – teoretic – fără acceptul lor noua UTA ar rămâne la stadiul de intenție.

Recomandările redacției