Arădenii din Gai şi Bujac vor avea parcuri în acest an

0
281

parcuri

Două parcuri noi vor fi amenajate în acest an în Arad, în cartierele Gai şi Bujac unde Primăria Arad a dat comanda pentru începerea lucrărilor.

Ambele parcuri vor fi amenajare de Gospodărirea Comunală, societate aflată în subordinea Primăriei Arad, care a început ierbicidarea terenurilor, iar după o perioadă va continua cu plantarea vegetaţiei, conform proiectelor.

„Am dat comanda Societăţii Gospodărirea Comunală să înceapă lucrările în cele două parcuri. Până la sfârşitul acestui an, sperăm ca acestea să fie finalizate în proporţie de 80 la sută”, a anunţat Gheorghe Falcă, primarul Aradului, joi, într-o conferinţă de presă.

Parcul din cartierul Gai va fi amenajat pe un teren de 17.800 de metri pătraţi, în faţa Bisericii Ortodoxe sârbe, pe locul unde a funcţionat organizarea de şantier pentru proiectul „Reabilitarea zonelor cu deficienţe majore în sistemul de canalizare”, finanţat cu bani de la Banca Mondială.

Pe acel teren se vor amenaja alei, se va planta vegetaţie de toate categoriile, compoziţii florale, vor fi plantaţi arbuşti pitici şi de talie medie. Parcul va fi îngrădit cu gard viu.

Înainte de elaborarea proiectului pentru amenajarea parcului din Gai, reprezentanţii municipalităţii au avut discuţii cu reprezentanţii comunităţii sârbe din acest cartier, care şi-au expus punctul de vedere. Prin urmare, la cererea acestora s-a prevăzut un loc de întâlnire de grup în centrul parcului.

Parcul din cartierul Bujac va fi amenajat pe strada Trotuşului, într-o zonă de case, şi va di destinat, în special tineretului din cartier, dar va avea şi o zonă pentru vârstnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.