Arădenii din mediul rural pot primi bani europeni pentru spa și parcuri de rulote

0
477

Arădenii care vor să investească în turism o pot face prin mai multe căi, în special prin sub-măsurile din PNDR, adică Programul Național de Dezvoltare Rurală.

„Avem bine punctate investiţiile în anumite tipuri de activităţi turistice (n.r. în PNDR), alimentaţie publică, restaurante, cafenele, fastfood-uri, cele care se încadrează. Industria HoReCa din mediul rural se regăseşte în PNDR, pe cele două sub-măsuri, 6.2 şi 6.4. După care avem modernizările pensiunilor existente, nu putem face investiţii pentru pensiuni şi hoteluri noi în mediul rural, dar cei care au deja structuri de cazare şi vor să le extindă sau să le modernizeze pot să acceseze fonduri. Mai avem şi partea de agrement turistic, de la SPA la închirieri de vehicule de agrement, şi acestea sunt eligibile. Cu achiziţii de dotări, cu construcţii, în funcţie de care este obiectivul de agrement pe care îl dezvoltă. De asemenea, interesant şi destul de bine punctat avem şi partea de parcuri de rulote şi înfiinţare sau modernizare de camping. E de interes, mai ales acum cu pandemia. Acest model de business de cazare e foarte pretabil protecţiei mediului”, a declarat Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene.

Potrivit acesteia, disponibile sunt două linii de finanţare. Submăsura 6.2 permite accesarea a maximum 70.000 de euro pentru activităţi de producţie şi maximum 50.000 de euro pentru turism, social, medical, etc. Important de știut este că nu există cofinanţare. „Deşi banii par puţini şi sunt clar targetaţi afacerilor începătoare, mici, important este că ele nu vor cofinanţa, ci vor suporta doar cheltuielile neelegibile”, a mai spus Roxana Mînzatu, pentru dcnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.