somereUn angajator din Germania recrutează bucătari, ospătari şi barmani pentru activitate sezonieră. Arădenii care îşi caută de lucru peste graniţă trebuie să ştie că pe portalul EURES sunt indicate mai multe oferte de angajare.
O firmă nemţească caută personal din afară, pe perioadă determinată şi nu numai. Spre exemplu, compania caută câteva zeci de barmani cărora le cere să cunoască bine limba germană şi să aibă experienţă în domeniu. Aspectul plăcut, flexibilitatea şi creativitatea sunt alte cerinţe pentru ocuparea acestor locuri de muncă. Salariul pe care angajatorul este dispus să-l plătească este de 1.720 de euro brut. Acesta este dispus să asigure şi cazare contra cost persoanelor angajate. Activitatea este sezonieră, cei selectaţi urmând să lucreze începând din luna aprilie a anului.
În ceea ce priveşte postul de ospătar sunt disponibile tot 30 locuri iar criteriile de selctare sunt aceleaşi. Chiar şi remuneraţia este aceeaşi ca şi în cazul postului de barman.
Angajatorul mai caută şi 20 de bucătari care trebuie obliga­toriu să aibă clasificare încheiată, experienţă pe post similar şi să cunoască bine limba germană. În cazul băcătarilor, salari­zarea poate ajunge până la 2.100 de euro brut pe lună.
Arădenii care doresc să se angajeze se pot înscrie până pe data de 25 a lunii viitoare. Aceştia pot lua legătura cu consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad. Selecţia va avea loc la inceputul lunii martie 2013, la Bucureşti. Candidaţii invitaţi trebuie să aibă la ei în momentul prezentării la selecţie un CV model Europass în limba germană, cu poză. Mai multe informaţii legate de aceste oferte pot fi obţinute de pe portalul EURES şi de la AJOFM.

Recomandările redacției