UTA s-a întors în arenă cu o remiză pe terenul liderului ligii secunde, jucând aproape o jumătate de oră în inferioritate. Impresia a fost că Turris nu le-ar fi putut pune arădenilor probleme dacă Andrei Rus nu era eliminat după o intrare tare asupra lui Radu și golul căpitanului C. Rus putea fi aur, însă egalarea a venit în cele din urmă. Oricum, formația de pe Mureș e singura ce nu pleacă cu mâna goală de pe arena din Turnu Măgurele în acest sezon.  

Ca și la precedenta confruntare oficială, Laszlo Balint a optat pentru toți cei trei atacanți de meserie din lot și UTA a pus destule probleme încă din start, dar nu înainte ca Iacob să respingă un șut din unghiu al lui Ciobanu. Buhăcianu a ieșit la rampă pentru „roș-albi”, dar a finalizat de fiecare dată slab din poziție de unu la unu cu portarul. Prima oară din careul de 6 metri, iar apoi din 14 metri perpendicular pe poartă.  Apoi, „Bătrâna Doamnă” a slăbit ritmul, permițând gazdelor să domine până la pauză cu o singură situație la lovitura de cap a lui Pîrvulescu peste poartă.

Arădenii și-au regăsit apetitul ofensiv după pauză și, în minutul 54, au modificat tabela. A. Rus a centrat lung de pe dreapta, portarul I. Rus aieșit pe sub minge, iar C. Rus a înscris cu capul de la colțul lung. Dezechilibrul s-a rupt pentru arădeni în minutul 65. Pasatorul de la golul de 0-1 a intervenit dur, inutil, asupra lui Radu și a fost eliminat de pe teren. 11 contra 10 gazdele au prins avânt și după ce Bud nu a ajuns de puțin la centrarea lui Haită, a căzut și reușita de 1-1. În minutul 78, Juncănaru a pătruns pe dreapta, a centrat la colțul scurt, Negruț a reluat din voleu în plasă, luându-i fața lui Iacob. Turris a dominat teritorial până la ultimul fluier, doar că ocazia de final a aparținut oaspeților, mai precis lui Hrezdac, care a tras slab în blocaj.  

UTA se întoarce pe teren propriu duminică dimineața, odată cu derby-ul cu ASU Poli.

Formații:

Turris: I. Rus – Buleică ( 66Juncănaru), Ispas, Pârvulescu, Mitrea – Savin, S. Pană – Ciobanu ( 60 Bud), Haită, Ad. Voicu (46 Radu) – Negruț. Antrenor: Florin Bratu

 UTA: Iacob – A. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei –Lorenzi, R. Moise – Oroian (90+1 Hrezdac), Ioniță (71 Ursu), Buhăcianu – C. Rus (67 Șeroni). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș) – Stelian Slabu (Brașov), Vlad Bârlădeanu (București). Rezervă: Sergiu Anton (București).

Observatori FRF: Andrei Ioniță (București), Florentin Barbu (Giurgiu)

Liga a II-a, etapa 12-a (intermediară):

Farul Constanţa – Universitatea Cluj 3-2

V. Lică 21,60, I. Stoica 36, / Al. Pop 5, 56

CS Mioveni – Sportul Snagov 2-1

Măzărache 58, Anghelina 90+1 / Ad. Stoica 76,

Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timişoara 0-0

Daco-Getica Bucureşti – FK Csikszereda 0-1

/ Majzik 15

Concordia Chiajna – Dunărea Călăraşi 1-0

Bari 81

ASU Politehnica Timişoara – Metaloglobus Bucureşti 1-1

Axente 32 / Cl. Herea 36

CSM Reşiţa – SCM Gloria Buzău 2-1

Danci 28, M. Coman 90+1 / V. Munteanu 59

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Campionii FC Argeş 2-1

Bădăuță 4, Vl. Rusu 64 / Blejdea 56

Rapid – Petrolul Ploieşti   1-0

B. Manole 80

Turris Oltul Turnu Măgurele – UTA Arad    1-1

Negruț 78 / C. Rus 54

Clasament

Etapa următoare (19-21 octombrie): Buzău – Viitorul Tg Jiu, Metaloglobus – reșița, Călărași – Turnu Măgurele, Snagov – Pandurii Tg. Jiu, Ploiești – Chiajna, Csikszereda – Rapid, UTA – ASU Poli, Ripensia – Daco-Getica, U Cluj – Mioveni, FC Argeș – Constanța.

Recomandările redacției