Arădenii își pot achiziționa un Mercedes blindat, care a servit serviciilor secrete bulgare timp de 36 de ani

0
3845

Mașina Mercedes-Benz 500 SEL din generaţia W126 a fost, dimpotrivă, chinuită şi alergată, iar azi starea ei e departe de a fi ideală, însă felul în care şi-a petrecut viaţa îi oferă o istorie aparte.

Vorbim practic de un S-Class din anii 80, maşina fiind produsă în anul 1983. Doar că maşina este mai specială de atât, ea fiind blindată din uzină! Mercedes-Benz deja producea în acei ani ediţii S-Guard pentru aceste modele, iar astfel, piesele de caroserie veneau blindate, la fel ca şi geamurile şi multe alte mici detalii, gândite pentru protecţia celor de la bord. În interior existau chiar şi comenzi speciale pentru situaţii de urgenţă, precum trecerea climatizării din surse interne de oxigen, etc.

Partea şi mai intrigantă e că automobilul a fost comandat în 1983 de Serviciul Naţional de Securitate din Bulgaria, pentru a fi la îndemâna agenţilor secreţi, responsabili de paza şi însoţirea înalţilor oficiali în tot soiul de deplasări. Astfel, maşina a tot transportat atât agenţi de securitate, cât şi o listă lungă de tot soiul de mari şefi de stat în Bulgaria.

Totuşi mașina a slujit mulţi ani în serviciul Bulgariei, din 1983 până în 2019, adunând pe odometrul său peste un sfert de milion de kilometri.

Ca maşina să aibă cu adevărat o valoare de colecţie, ea ar trebui să treacă printr-un proces de împrospătare cel puţin, dacă nu restaurare totală. Preţul acestui exemplar, cu tot cu blindajul său, ampatamentul mărit şi istoria de agent secret, e mult mai mic decât a altor exemplare similare aflate deja la condiţie de colecţie.

Compania bulgară, care a cumpărat-o de la licitaţia de stat unde maşina a fost vândută iniţial, o vinde azi la un preţ de exact 12,000 euro şi e gata s-o expedieze oriunde în lume, pe cheltuiala cumpărătorului, evident.

Mai multe detalii despre cum puteți achiziționa mașina puteți obține de pe piataauto.md.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.