euresŞomerii arădeni care îşi caută de lucru peste hotare, trebuie să ştie că prin reţeaua de ocupare Eures sunt disponibile mai multe oferte de angajare. O companie din Cehia este interesată să angajeze mai mulţi şlefuitori şi pilitori, angajarea urmând să se facă pe termen lung.
Candidaţii trebuie să aibă studii medii, calificare ca lăcătuş mecanic, strungar şi abilităţi manuale bune. Cei care cunosc limba germană au un avantaj pentru selectare. Salariul porneşte de la 450 de euro net, pe lună şi poate ajunge la 1.000 de euro net, pe lună. Angajatorul pune la dispoziţie şi cazare aproape de locul de muncă. Pentru această ofertă, persoanele interesate pot aplica până pe data de 31 decembrie a anului.
În Belgia se caută polizator în metal, cu experienţă, capabil să lucreze ordonat şi meticulos. Angajatorul este dispus să angajeze pe perioadă nedeterminată. Data limită până la care se poate aplica la acest post este 6 decembrie 2013.
Şi pentru persoanele cu studii superioare există oferte de reorientare profesională. În Danemarca se caută medici specialişti în psihiatrie, radiologie, cardiologie, ginecologie, geriatrie.  Se cere specializare şi experienţă în domeniu şi cunoştinţe solide de limba germană şi limba engleză. Medicii care ajung să lucreze în Danemarca vor fi remuneraţi cu în jur de 6.000 – 7.000 de euro brut lunar. Cei selectaţi vor avea ocazia să facă şi cursuri gratuite de limba daneză şi vor primi şi asistenţă pentru găsirea unei locuinţe. Termenul de aplicare pentru ofertele de selecţie pentru medici este data de 15 decembrie a acestui an.
Arădenii pot obţine mai multe informaţii şi asistenţă pentru aplicarea la aceste oferte, de la compartimentul Eures, al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Eures este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de ocupare a forţei de muncă din statele membre ale Spaţiului Economic European şi alte organizaţii partenere, implicate pe piaţa muncii – patronate şi sindicate.

Recomandările redacției