Arădenii își pot promova produsele agricole la Bruxelles

0
850

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), va organiza în data de 7 februarie 2019 o zi de informare privind apelul pentru depunerea propunerilor de programe, destinată potenţialilor beneficiari ai programelor de informare și promovare a produselor agricole, eveniment denumit generic INFO DAY.

Evenimentul va avea loc la Bruxelles, Charlemagne Building, Rue de la Loi 170-1040, în intervalul orar: 8:15-17:00.

Participanţii din Arad se pot înscrie online, până la data de 31 ianuarie 2019, prin intermediul următorului link: https://scic.ec.europa.eu/ew/register/dgscic/chafea2019/e/lk/k/. Potrivit agendei, se vor prezenta următoarele teme:

– Programul Anual de Lucru (AWP) 2019 al Comisiei, cu referire la bugetul Uniunii Europene destinat promovarii produselor agricole și la pieţele terţe de inters pentru acest an;

– Statistica propunerilor de programe depuse în anul 2018 și lecţii învăţate;

– Eligibilitatea propunerilor de programe sub aspectul problemelor identificate;

– Reguli referitoare la materialele vizuale;

– Activităţi de promovare la nivel înalt desfășurate la iniţiativa Comisiei Europene;

– Oportunităţi pentru noile acorduri comerciale;

– Exemple de programe multistate și programe simple;

– Dezbaterea planificată: Brand ”EU”- promovarea produselor europene în ţările terţe, pentru domeniile: Fructe și legume, Carne, Produse lactate, Vin și băuturi spirtoase;

– Metodologia managetului de proiect; Sprijin pentru aplicaţi (solicitanţi) și exportatori“, ne-a declarat Alex Borcea, purtătorul de cuvânt Apia Arad.

Înregistrarea la acest eveniment este obligatorie prin utilizarea link-ului de mai sus, nu se pot face înregistrări la faţa locului. Discuţiile vor avea loc în limba engleză. Costurile de participare (călătorie și cazare) sunt exclusiv în sarcina participanţilor. În vederea programării de întâlniri individuale, participanţii la sesiunea de discuţii libere sunt invitaţi să creeze profilurile propriilor organizaţii.

În cadrul acestei reuniuni se pot clarifica în mod direct cu experţii UE toate aspectele de interes privind depunerea unei propuneri de program. De asemenea, prin programarea de întâlniri directe (match-making) se pot contacta direct atât potenţiali parteneri de programe cât și potenţiale organisme de punere în aplicare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.