Arădenii vulnerabili din județ, auto-izolați sau în necesitate pe fondul crizei epidemice – sunt luați în evidență de autorități pentru a fi ajutați. De luni, Rețeaua Solidarității intră în legătură cu persoanele în nevoie și sunt suplimentate și rețelele telefonice.

„Pentru localitățile din județ sunt centralizate nevoile celor izolați la domiciliu sau ale vârstnicilor aflați în imposibilitatea de a-și procura strictul necesar, iar împreună cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, asistenții sociali le pregătesc pachete cu alimente și articole de curățenie. Echipa DGASPC Arad rămâne la datorie pentru că prin natura ei asistența socială intervine mai ales în situațiile de criză, de necesitate, așa cum este și perioada pe care o traversăm. Le mulțumesc tuturor colegilor și în mod special celor care se îngrijesc de beneficiarii noștri din centre pentru că au înțeles importanța aplicării cu strictețe a măsurilor de limitare a răspândirii virusului“, susține Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Operatorii care preiau la DGASPC Arad solicitările telefonice la #rețeaua_solidarității pot fi apelați pe lângă numărul scurt 0257-983 și la numărul de telefon 0733-889.812, între orele 8-20. De asemenea, Consiliul Județean Arad pune la dispoziție numărul 0749-251.535 pentru apelurile de urgență.

„În Rețeaua Solidarității activată la nivelul județului Arad s-au implicat până acum zeci de parteneri, din partea autoritățillor locale,  dar și societatea civilă, cu toții solidari cu cei izolați și cu persoanele vulnerabile din localitățile din județ“, spune președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Aplicație pentru organizarea livrărilor

Rețeaua Solidarității Arădene a primit o donație importantă, care facilitează organizarea activității de coordonare a numerelor de urgență și de intervenție pentru sprijinirea persoanelor afectate de pandemia Covid-19.

Asociația Euromediu și Stoc Studio au pregătit și pus la dispoziția Consiliului Județean Arad, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, respectiv a Direcției de Asistență Socială din municipiul Arad, o aplicație de lucru pentru preluarea cererilor și organizarea livrărilor. Aplicația are la bază Fluxer.io, o platformă software pentru organizarea, automatizarea și optimizarea procedurilor și proceselor. „Aplicația a fost pusă la dispoziția noastră gratuit. Le mulțumesc celor care se implică în această perioadă și dau dovadă de umanitate, arădenilor cu suflet mare care au intrat în Rețeaua Solidarității!” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Contactele disponibile

Sunați la 0257-983 sau 0733. 889. 812 și anunțați dacă știți arădeni izolați la domiciliu din cauza Covid-19 sau vârstnici de peste 65 de ani, fără aparținători. Pentru alte informații sau înscrieri în Rețeaua Solidarității sunați la numărul 0749.251.535, pus la dispoziție de Consiliul Județean Arad. Până în prezent către DGASPC Arad au fost semnalate și date spre verificare situații ale unor persoane vulnerabile intrate în autoizolare din mai multe localități din județ.

Numerele de telefon 0257-983, dar și 0733. 889. 812 sunt operate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în colaborare cu Consiliul Județean Arad. Numărul 0749.251.535 este operat de Consiliul Județean Arad.

Fiecare apel este înregistrat, cele relatate sunt verificate, iar kit-urile cu alimente și alte articole de igienă sunt direcționate numai spre beneficiarii care au cu adevărat nevoie de ajutor pentru a rămâne în izolare și a respecta măsurile impuse de autorități în starea de urgență.

Pentru cazurile din municipiu, un alt număr de telefon ce poate fi apelat este 0787-806.562, operat de DAS Arad din subordinea Primăriei Municipiului Arad.

 

Recomandările redacției