Arădenii Man și Petre rămân eligibili și pentru Olimpiada din 2021!

0
229

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a trimis vineri o scrisoare președintelui FIFA, Gianni Infantino, pentru confirmarea clară a participării jucătorilor născuți în 1997 la Jocurile Olimpice, deși aceștia nu vor fi U23 în 2021.
Marți, 24 martie, Comitetul Olimpic Internațional a anunțat amânarea Jocurilor Olimpice „după 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021“.
„Am salutat public amânarea Jocu­rilor Olimpice, reiterând, în deplin acord și cu mesajul FIFA, faptul că sănătatea sportivilor și oferirea posibilității de a se pregăti în condiții normale și cu egalitate de șanse pentru competiție reprezintă priorități fundamentale. România este calificată în proba olimpică de fotbal masculin pentru Jocurile Olimpice și ne dorim să contribuim la o sărbătoare sportivă împărtășită de toți suporterii fotbalului mondial”, se specifică în scrisoarea transmisă.
„Amânarea Jocurilor Olimpice nu trebuie să le ia jucătorilor care au obţinut calificarea oportunitatea de a participa la turneul final. Vă asigur că UEFA va susţine poziţia Federaţiei Române de Fotbal în demersul la FIFA”, se arată în mesajul transmis vineri de Aleksander Ceferin, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal.
Așadar, printre fotbaliştii cu şanse mari să prindă lotul de Tokyo se numără şi arădenii de la FCSB, Dennis Man şi Adrian Petre. Cei doi fotbaliști crescuți de Atletico și lansați în fotbalul mare de UTA vor împlini 23 de ani anul viitor, Man având chiar șanse să prindă lotul pentru Euro 2021, dacă „tricolorii” vor câștiga cele două baraje de calificare.
Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo, care urmau să se dispute în perioada 24 iulie – 9 august 2020, au fost amânate de CIO din cauza pandemiei de coronavirus şi se vor desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.