evidenta[1]

Taxa pentru eliberarea cărţii de identitate este de 12 lei

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad aduce la cunoştinţa persoanelor netransportabile care nu deţin un act de identitate valabil, că pot solicita serviciului de evidenţă a persoanelor pe raza căruia domiciliază, deplasarea la domiciliu pentru preluarea imaginii şi a documentelor prevăzute de lege pentru punerea în legalitate cu act de identitate.

„Facem un apel către toţi cetăţenii judeţului pentru a verifica termenul de valabilitate al actului de identitate şi în situaţia în care acesta este expirat, deteriorat, distrus, pierdut sau furat sunt invitate să se prezinte în vederea punerii în legalitate la serviciile de evidenţă a persoanelor atât în ziua premergătoare alegerilor,  sâmbătă, 1 noiembrie 2014, între orele 08,00 – 16,00 cât şi în ziua desfăşurării scrutinului electoral, duminică 2 noiembrie 2014 între orele 08,00 – 21,00“, precizează direcția, într-un comunicat.

Aducem la cunoştinţa persoanelor care nu pot prezenta toate documentele necesare pentru  eliberarea cărţii de identitate, că acestea vor fi puse în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor cu cărţi de identitate provizorii care, potrivit legii, reprezintă documente de identitate.

Pentru soluţionarea unor cazuri deosebite, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad cu sediul în mun. Arad Calea Victoriei nr. 35B – 37 eliberează acte de identitate în programul de lucru menţionat mai sus.

Precizăm că taxa pentru eliberarea cărţii de identitate este de 12 lei, respectiv 6 lei pentru cartea de identitate provizorie.

Recomandările redacției