ajutoareArădenii nevoiaşi nu vor mai primi direct alimente ca ajutoare de la UE, ci tichete  individuale. Instituţiile arădene care aveau atribuţii în gestionarea programului de distribuire a ajutoarelor ali­mentare de la UE, pe plan local nu au anunţat nimic oficial des­pre acesta. Însă, în Monitorul Oficial a fost publicată o hotărâre pri­- vind implementarea Programului operational Ajutorarea persoa­ne­lor defavorizate, care lămureşte situația.
De anul acesta, ajutoarele alimentare de la Uniunea Europea­nă se vor da pe cupoane indi­- viduale. Tichetele, fără valoare financiară, vor ajunge la cei să­raci până la sfârşitul acestui an. Conform Ministerului Fondurilor Europene, pachetele vor fi distribuite doar pe baza unor cu­poane securizate, cu numele, pre­- numele şi CNP-ul beneficiarului. Cantităţile încă nu au fost stabi­lite.
Au dreptul la ajutoare europene cei care au venit minim garantat, persoanele cu handicap, pensionarii şi şomerii cu venituri sub 400 de lei şi revoluţionarii.
Institutiile prefectului reali­zează monitorizarea predării ajutoarelor alimentare de către ope­- ratorii economici către reprezentanţii autorităţilor publice locale, precum şi a procesului de distribuţie efectuat de autorităţile publice locale către persoanele care apartin grupului ţintă. În Arad, în jur de 50.000 de persoane nevoiaşe a beneficiat de ajutoare de la UE.

Recomandările redacției