Arădenii nu mai pot merge la pescuit până în iunie

0
394

Se instituie măsuri de prohibiţie în județul Arad, pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv.

În zona de protecție pentru resursele acvatice vii situată pe râul Mureş în zona municipiului Arad, între cartierele Micălaca şi Subcetate (zona dintre podul rutier şi podul CFR) se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în perioada 1 noiembrie 2021-15 martie 2022, fără a aduce atingere perioadei de prohibiţie.

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul de prohibiție MADR/MMAP nr. 58/462/2021 2021- privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2021.

În județul Arad este interzis pescuitul tot timpul anului în zonele de refacere biologică pentru resursele acvatice vii din râul Mureş în zona balastierelor „La Vulpe” şi „Del Bono”, având coordonatele 46°7’44”N, 21°29’18”E (amonte) şi 46°8’9”N, 21°28’12”E (aval)

De asemenea sunt interzise desfășurarea de lucrări în zona malurilor, taluzurilor şi albiei minore, care împiedică migrarea, reproducerea sau pun în pericol existenţa resurselor acvatice vii, cum ar fi îngustarea/bararea cursului apei, tăierea şi recoltarea plantelor, arborilor şi arbuştilor, extragerea de nămol, nisip şi pietriş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.