Arădenii nu pot fi impresionați cu 100 de lei: ,,Nici dacă ar dubla salariul, tot nu am trăi decent în țara asta”

0
497

După cum știm Ministerul Muncii a propus majorarea salariului minim la 1.524 lei începând cu 1 ianuarie 2022, adică o creştere de 10% (138 lei) faţă de nivelul actual, în timp ce salariul minim brut va ajunge la 2.550 lei (+10,9%).

Ministerul a organizat marţi o întâlnire cu sindicatele şi patronatele în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, în care a prezentat şi formula de calcul, care ia în considerare:

Dar cu toate acestea se anunță scumpiri peste tot. De la energia electrică, termică și până la produsele de bază.

Am vrut să aflăm părerile arădenilor cu privire la  aceste măriri salariale propuse de Guvern.

,,Crește salariul minim cu 100 și ceva de lei și se scumpesc toate. Care e smecheria?

Factura de gaz  crește cu aproape 300 de lei, mâncarea e deja mai scumpă, motorina la fel. Cum să te bucuri că ei propun o creștere de 100 de lei?”, spune un arădean.

,,Nici dacă ar dubla salariul, tot nu am trăi decent în țara asta”, spune un alt trecător.

,,Să nu ne bucurăm de mărire la inflația care va veni. Jos cu acești guvernanți afaceriști,penali și vânzători de țară”, spune un alt arădean.

,,Ne-au îndatorat țara pentru a le fi lor bine. Asistență socială zero,  economie zero, educația zero, sănătatea zero, iar noi, românii de rând suntem cei mai săraci din toată Europa.Până când?”, se întreabă o arădeancă.

,,Văd că , deși se scumpesc toate, lumea comentează doar  pe la colțuri, nu am văzut pe nimeni să iasă în stradă să-și ceară drepturile.Păi atunci se pare că o ducem bine, încă”, spune un bărbat.

Se pare că arădenii noștri nu sunt deloc  impresionați de creșterea salariului minim cu 138 lei, în condițiile în care cheltuielile lunare depășesc cu mult această sumă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.