Arădenii nu scapă de vreme rea: instabilitate accentuată și temperaturi scăzute pentru iulie

0
320

Arădenii nu scapă de vremea rea în acest weekend. Aradul se numără printre județele pentru care, meteorologii au emis o avertizare meteo de instabilitate atmosferică accentuată. Temperaturile ajung sub media normală pentru mijlocul lunii iulie, care ar trebui teroretic să fie cea mai caldă lună din an. Chiar dacă nu va ploua în unele zone, va fi mai rece și va bate vântul, așa că nu se pune problema de plajă sau de nopți calde de vară. Cel puțin nu în următoarele zile.

În intervalul 13 iulie, ora 13 – 15 iulie, ora 21, instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.

Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.

Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Săptămâna viitoare, vara își va reintra treptat în drepturi, temperaturile urmând să crească mai mult după jumătatea săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.