Arădenii nu vor mai putea călători niciodată în Olanda

2
1301

Olanda va fi ştearsă pur şi simplu de pe faţa pământului. Nu însă ţara în sine, ci denumirea ei. Autorităţile de la Haga nu mai doresc ca ţara să fie cunoscută cu numele de „Olanda”, iar procesul de schimbare a început chiar de la 1 ianuarie 2020. Ţara se va numi „Ţările de Jos“

Începând din acest an, administraţiile locale, universităţile şi ambasadele vor trebui să utilizeze doar denumirea oficială a ţării, Netherlands (Ţările de Jos). Începând cu 1 ianuarie, numele Olanda a fost retras din toate documentele pentru ca ţara să nu mai fie desemnată decât prin numele său administrativ. O schimbare care ţinteşte cu precădere imaginea vehiculată pentru a promova turismul în lume. Aşa că a fost creat un nou logo şi deja au fost investiţi 200.000 de euro în noua marcă a ţării, conform adevarul.ro.       

Guvernul consideră că o astfel de măsură va permite ţării să scape de imaginea legată de consumul de droguri şi prostituţie. De asemenea, autorităţile consideră că o astfel de decizie va contribui la redistribuirea fluxului de turişti, pentru că astăzi majoritatea străinilor vizitează Olanda istorică – Amsterdam, Haarlem şi Haaga – iar aceste oraşe nu se descurcă cu valurile de turişti. Schimbarea denumirii ţării va costa bugetul Regatului peste 200 de mii de euro.

Olanda este o parte istorică a Ţărilor de Jos, care cuprinde actualmente două provincii – Olanda de Nord şi de Sud.

sursa: adev.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.