Arădenii nu vor mai putea circula în Europa fără pașaport Covid

1
2526

În cursul zilei de ieri, 30 martie, vicepreşedintele Comisiei Europene a declarat că cine doreşte să circule prin Europa şi nu are „pașaport COVID” „mai bine să nu pornească la drum”.

 Certificatul digital de vaccinare, care va permite o mai bună mobilitate între statele Uniunii Europene în contextul pandemiei COVID-19, va fi functional începând cu data de 19 mai, „pentru a nu pierde vara”, conform declarției vicepreședintelui Comisiei Europene.

De asemenea, documentul digital, fără de care nu se va putea circula în țările europene, va arăta dacă cetățeanul căruia îi aparține certificatul  este sau nu este vaccinat anti-COVID-19, dacă a fost testat (negativ) pentru COVID-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Certificatele vor fi disponibile gratuit, în format electronic sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea. Comisia va institui un portal și va sprijini statele membre să dezvolte programe informatice pe care autoritățile să le poată utiliza pentru a verifica toate semnăturile de pe aceste certificate în întreaga UE”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.