Arădenii pedanți ascund gunoaiele, în plasamente surpriză

0
560

Ce mai, pedanteria ține de educație, iar cine o are, la fel cu erecția, se vede. Și chiar dacă se vede, orașul nostru este năpădit de gunoaie. Să nu ne mirăm atunci când ziarele, străinii, arădenii, cei ce se consideră fără pată, declară cu indignare că orașul nostru este murdar. Excluzând din ecuația murdăriei străinii, turiștii, și întrebându-i pe arădenii, cei ce se consideră fără pată și care văd murdăria : – De când este murdar Aradul? Răspunsul arădeanului, cel fără pată, nici nu interesează, deoarece întrebarea următoare este: – Și atunci, tu ce ai făcut să nu mai fie așa murdar? Pauză. Unii dintre concitadinii noștri, sunt atât de pedanți, că nu suportă pic de murdărie în bătătură, în apartament, și imediat umplu portbagajul mașinii cu pungi de plastic doldora de gunoaie, pe care le plasează în locuri liniștite, ferite, ascunse, pe care le prezint în fotografiile din anexă.

Așadar, acum intră în scenă actorii ce completează aventura, și care nici nu văd gunoaiele ce ne maculează obrazul. Aceștia sunt salariați la întreprinderea de salubritate, și care datorită R.O.F. au parte de unele circumstanțe. Ei nu văd gunoaiele călătoare deoarece acestea nu se găsesc pe traseele prestabilite de șefii lor. Chiar dacă gunoaiele sunt mormane cât casa, și ce dacă, ele nu sunt adunate în tomberoane, și nici strânse cu mătura, în fine, nici nu cad în sarcina celor ce le transportă. Problemă complexă, cu multe implicații, pentru rezolvare, trebuind aplicată metoda „studiului de fezabilitate”.

Și nu-i simplu, de problema gunoaielor, zisă sofisticat , problema ecologiei orașului,  se mai ocupă întreprinderi grele, cu sarcini precise, doar enumerând câteva te apucă groaza și te zbârlești pe șira spinării: AGENȚIA ptr. PROTECȚIA MEDIULUI ARAD, apoi GARDA de MEDIU – COMISARIATUL JUDEȚEAN ARAD; SANEPID ARAD ; POLIȚIA etc. Ar fi nedrept, dacă în problema gunoaielor, mă rog, a ECOLOGIEI, nu amintesc de CLM , aleșii noștri, ce se ocupă benevol de curățenia Aradului, prin Comisiile nr.2 și nr 4 ( de Urbanism și Sănătate). Aceștia când se deplasează prin oraș, nu o fac simplu, așa de amorul artei, o fac în interes de serviciu, îngândurați, preocupați de binele Aradului, atenți la toate, auzind de toate, adunând probleme acute și rezolvându-le. În final, cum o fi la alții, chiar  în țări foste odinioară comuniste , unde românii în postura de turiști, (cum a fost deseori și subsemnatul), reveniți acasă, ne-a  sărit în ochi tocmai gunoiul , cel de sub preș, dosit de pedanții cetățeni, ce nu suportă murdăria la ei în acasă. Da ce, Gyula ori Sibiul sunt orașe de pe altă lume? Acolo nu găsești gunoaiele din fotografiile anexate, și unde, prețul unui chiștoc aruncat pe trotuar costă ceva bani.

Fraților, voi nici nu știți ce oraș ecologic am putea avea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.