Arădenii, pierduți prin întunericul de pe Malul Mureșului

1
510

Mai nou, după ce că în toate colțurile orașului găsim câte o problemă care să afecteze arădenii, a mai apărut una. Malul Mureșului este acum în beznă. Din informațiile pe care le avem, acest lucru nu este unul nou și necunoscut. Se pare că oamenii care vor să circule pe mal după ce se lasă seara trebuie să meargă cu lanterna la ei.

Bezna totală nu îți permite să mai distingi exact locul în care te afli și nici să vezi prea bine. Chiar de aceea, în cel mai rău caz arădenii se ciocnesc unii de alții sau poate chiar și cu cei care circulă pe bicicletă. Cu toate că nu există pe dig o pistă special amenajată pentru circulația cu bicicleta, mulți aleg să meargă pe acolo doar ca să evite oamenii străzii ce se găsesc peste tot și care în întuneric bagă spaima în mai mulți bicicliști.

Am auzit biciciliști care circulă seara pe dig, pe sus, de frică. E un real pericol să circuli pe pistă seara. Când te uiti ce drogați umblă liberi…. Malul e total nesigur. În altă ordine de idei, avem si părinți inconștienți care-și plasează copilul de 2 ani, cu tricicleta, pe pistă.

P.S. Unii vor să facă mișcare seara pentru că atunci au liber. Vrem siguranță. Să se facă lumină! Asta înainte de a ne face nesimițiți unii pe alții“, scria cineva pe rețelele de socializare.

Până în momentul în care se va face lumină, oamenii vor continua să se enerveze unii pe alții doar pentru că se lovesc între ei prin întuneric. Știind de asemenea că restul orașului este luminat și că există lumini speciale puse chiar și la nivelul pământului care să îți arate calea, variante care să elimine bezna ar exista. Cu toate acestea, deocamdată se mai stă puțin pe întuneric și se mai economisește niște energie electrică până când cineva își va da seama că întunericul dintr-o zonă atât de populată de adulți, tineri, copii și bătrâni este o problemă reală.

 

Sursă foto: Vocea Străzii Arad România – lumina de pe mal  

1 COMENTARIU

  1. Mă miră faptul că noul sistem de iluminat public cu led-uri,mult lăudat în cea ce privește fiabilitatea,dă deja semne de oboseală.Unele corpuri de iluminat și-au ,,încetat,,activitatea.Eu mergând seara pe stradă, am observat la intersecția splai Praporgescu cu str.D.Bolinineanu că tocmai în intersecție becul nu ardea.La fel pe str.Sabin Drăgoi,există un corp de iluminat care nu funcționează.Ar fi de dorit ca societatea comercială care are obligații în acest domeniu (Elba?) să intervină și să remedieze de urgență toate disfuncționalitățile sistemului public de iluminat din orașul Arad.Includ aici și malul Mureșului foarte frecventat în aceste zile de vară târzie.Ne așteaptă în următoarea perioadă zile mai scurte și nopți lungi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.