Arădenii plătesc pentru incompetența statului. Vaccinarea cu AstraZeneca bate pasul pe loc

0
569

În ultimele 24 de ore, au fost vaccinați 1404 arădeni. Dintre care 625 cu Pfizer, 210 cu Moderna și numai 18 persoane cu AstraZeneca. Mai mult de atât, la rapel nu s-a înregistrat nici o persoană vaccinată cu AstraZeneca.

De asemenea , mulți dintre arădeni au refuzat să se vaccineze cu serul AstraZeneca în perioada lunii martie, când nu s-au mai găsit doze cu Pfizer în nici un centru din Arad.

„Mi-am făcut programare pentru vaccin în luna martie, iar pentru că nu au mai fost doze de vaccin Pfizer la nici un centru din Arad, m-am vaccinat cu AstraZeneca, nu am avut de ales.”, a declarat un arădean.

La fel se întâmplă și în centrele de vaccinare din Timișoara, unde numărul persoanelor care solicită doze de vaccin cu AstraZeneca sunt aproape zero „astăzi avem același număr de fluxuri goale. Nu sunt pacienți. Am avut doar trei pacienți și mai așteptăm încă trei”, a declarat Geta Raț, medic.

Un calcul simplu, arătă că statul plătește aproximativ 800 de lei pentru o doză. Această sumă fiind doar o parte din suma uriașă de 8000 de lei, care se atribuie, în fiecare zi, la cheltuielile personalului medical, în condițiile în care media numărului de doze administrate cu AstraZeneca este aproape inexistentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.