diabetArădenii îşi pot, astăzi, face teste gratuite pentru depistarea diabetului. Pentru că astăzi, în întreaga lume este marcată Ziua Diabetului şi la Arad va fi organizată o amplă acţiune de scree­ning diabetologic. Organizator al acesteia este Clubul Lions Arad 2007.
Astfel, astăzi, în apropiere de Policlinica Municipală, în centru va fi instalat un cort mobil, unde, arădenii îşi vor putea măsura gratuit glicemia. Acţiu­nea se va desfăşura în intervalul ora 12.00 – 18.00. De asemenea, după ora 18.00, în semn de solidaritate cu mi­lioanele de persoane care suferă de        diabet, clădirea Teatrului „Ioan Slavici“ Arad va fi iluminată în albastru.
Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În fiecare an, Ziua Mondială a Diabetului se concentrează pe o temă aparte. În România, aşa cum arată Federaţia Internaţională pentru Diabet sunt peste 1,5 milioane de pacienţi care suferă de diabet, iar în ultimul an au murit 18.539 bolnavi de diabet.
Cât priveşte accesul pacienţilor cu diabet la tratament, 10 la sută dintre medicamentele noi depuse spre eva­luare la Ministerul Sănătății sunt destinate tratării acestora. Ministerul Să­- nătăţii urmează să actualizeze lista, abia la începutul anului viitor.

Recomandările redacției