cursuriOportunitate de formare profesională gratuită. În cadrul proiectului „Pro – Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă“, Crucea Roşie Arad va organiza cursuri de calificare. În cadrul proiectului derulat pe bani europeni, arădenii pot face cursuri de îngrijitor de vârstnici şi de baby sitter. Cursurile se desfăşoară pe perioada mai multor luni, iar la finalul acestora, cursanţii primesc un atestat pentru cursul urmat.

Cursul de îngrijitor de vârstnici la domiciliu a început în luna august şi se derulează până pe data de 17 noiembrie. Din luna octombrie a anului, arădencele vor putea face cursul de baby-sitter.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC.

Cursurile derulate în proiect sunt pe două nivele – pe nivelul 1 de calificare specializările disponibile fiind: îngrijitor copii, babysitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu şi brancardier. Pe nivelul 2, cursanţii se pot forma profesional pe calificările: Infirmieră, Îngrijitor bolnavi la domiciliu, mediator sanitar, operator introducere, validare și prelucrare date.

Trebuie spus că, în proiect nu sunt eligibili angajaţii din domeniul medico-social care care au un nivel de calificare superior nivelului 1 de calificare, angajaţii care au pregătire superioară şi nici persoanele fizice autorizate care desfasoară activităţi economice în mod independent, intreprinderi familiale şi individuale.

Cursurile sunt gratuite şi nu se plătesc nici cheltuielile de transport în interesul cursului. De asemenea, cursurile sunt autorizate de Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antreprenorilor. La finalul cursului de baby-sitter, cursanţii vor primi o subvenţie.

 

Recomandările redacției