Îți place să duci o viață simplă și sustenabilă? Visezi să te trezești dimineața și să numeri pinguini în Antarctica?

Poate că vrei să observi foci și balene sau să privești răsăritul soarelui peste munții acoperiți cu zăpadă. Antarctic Heritage Trust din Regatul Unit a anunțat că sunt disponibile trei posturi (coordonator al bazei, manager de magazin și asistent general) pentru a ajuta la protejarea patrimoniului, conservarea mediului și la împărtășirea istoriei bogate cu aproximativ 18.000 de vizitatori în fiecare sezon.

Cei care vor fi îndeajuns de norocoși să fie angajați vor petrece cinci luni, din noiembrie și până în martie, la baza A, o bază britanică istorică situată pe mica insulă Goudier din Peninsula Antarctică.

Conform descopera.ro, sarcinile includ gestionarea magazinului de cadouri și oficiului poștal, supravegherea lucrărilor de mentenanță anuale și îngrijirea clădirilor și artefactelor, precum și efectuarea de observații ale faunei pentru British Antarctic Survey, aici incluzându-se „numărarea pinguinilor”.

Reprezentanții Antarctic Heritage Trust au transmis că Antarctica este un loc de muncă dificil, cu multe provocări din punct de vedere fizic și mintal, potrivit NY Post.

Temperaturile pe timpul verii pot ajunge doar până la 10 grade Celsius. Majoritatea zilelor se vor situa puțin peste pragul înghețului, însă cerul înnorat și vântul vor face ca vremea să pară mult mai rece.

Munca propriu-zisă va implica petrecerea unor ore în afara sau interiorul bazei care nu are izolație sau încălzire. Îmbrăcămintea adecvată va fi asigurată, însă munca va fi foarte fizică, astfel că veți dori să vă luați multe straturi de haine cu voi.

Recomandările redacției