Arădenii pot subscrie și în martie pentru patru emisiuni de titluri de stat

0
462

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi cumpărate și luna aceasta, perioada stabilită inițial fiind prelungită.

Românii vor putea subscrie pentru patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației din cadrul Programului Tezaur. Subscrierile au scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Astfel, titlurile de stat pot fi cumpărate: în intervalul 4 – 22 martie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului; în perioada 4 – 21 martie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 4 – 20 martie 2019 din mediul rural.

Reprezentanții Administrației Finanțelor Publice au anunțat: „Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate”.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si pot fi răscumpărate în avans. În situația decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate. Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori”.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia urmează să fie publicate pe www.mfinante.gov.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, www.comunicatii.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.