Arădenii prinși fără mască au primit amenzi usturătoare

0
3706


Măsurile de relaxare s-au bazat încă de la început pe spiritul civic al românilor, implicit al arădenilor. Aceștia au fost puși la curent cu regulile ce trebuie respectate și era evident că polițiștii vor controla ca acestea să fie puse în aplicare. Așadar ieri, în data de 30 iunie 2020, Direcția Generală Poliția Locală Arad a dislocat mai multe echipaje pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 impuse de Legea nr.55/2020 în piețe și mijloacele de transport în comun.
Printre regulile de bază se află și purtarea măștii. Astfel au fost legitimate 56 persoane, întocmindu-se 19 procese-verbale în valoare de 4500 lei pentru nerespectarea obligativității de a purta mască de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun.
Este de precizat că aceste acțiuni ale agenților de poliție locală continuă zilnic, fiind planificate atât pe zone, cât și pe categorii de activități economice și culturale. În perioada următoare, polițiștii locali își vor concentra atenția în mod special asupra spațiilor comerciale de dimensiuni mici și medii, semnalate în sesizările arădenilor drept zone în care nu se practică distanțarea socială și portul măștii de protecție.

„DGPL solicită, pe această cale, atât patronilor, administratorilor și angajaților acestor locații, cât și clienților, să urmeze exemplul personalului din supermarketuri și să se implice activ în menținerea standardelor de protecție medicală”, au declarat reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Arad.
Ca toate activitățile din ultimele luni ale poliției locale din Arad, acțiunea desfășurată în piețe și mijloacele de transport se înscrie în strategia de interacțiune etapizată cu potențialii contravenienți promovată de Primăria Municipiului Arad:
1. Informare privind starea contravențională în oraș și problemele vizate prioritar de DGPL;
2. Notificare/avertizare și sancționare la primul contact în situațiile ce impun intervenția corectivă severă;
3. Revenirea în teren și sancționarea contravenienților care nu au intrat în legalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.