Din această dimineață, în Arad, s-a dat drumul la căldură. Din păcate, căldura de la CET nu este pentru toată lumea, deoarece  nu toți arădenii vor beneficia de această utilitate. Conform spuselor edililor locali, căldura va fi furnizată doar în școli, grădinițe și locuințele  din apropierea instituțiilor școlare. Restul vor sta și vor îngheța de frig în apartamente. Noroc că în această săptămână se anunță temperaturi mai ridicate în zona de vest a țării.

Așadar, deoarece primăria se plânge că nu a primit nici un ban de la Guvern pentru încălzire, o mare parte dintre arădenii arondați la CET vor suferi în continuare de frig.

Arădenii, care nu au reușit să-și monteze centrale de apartament, suferă de ceva timp de friș, deoarece în ciuda temperaturilor scăzute de afară, CET-ul nu furnizează deocamdată căldură. Primăria spune că nu a primit bani de la Guvern, dar oamenii nu sunt mulțumiți de răspuns și se revoltă . ,, Băăă hoților, Aradul nu are caldură când afară sunt  3 grade noaptea. Au răcit copiii în case! Criminalilor”, spune un arădean, care și-a pierdut răbdarea.

Insultele arădenilor cu privire la situația creată nu contenesc . Oamenii sunt supărați doarece mulți dintre ei au răcit, în condițiile în care temperaturile pe timp de noapte au fost din ce în ce mai mici, apropiindu-se de valoarea înghețului. ,,Ce va pasă vouă, aveți centrale , dar oamenii de rând care lucră ca să aveți voi salarii mari, stau și îngheață în casă. Vreți să înghețăm cu toții să ne băgați la covid, să mai luați bani de pe noi. Sunteți niște mizerabili”, spune Ana Maria revoltată.

Mulți dintre arădeni spun că se îmbracă foarte gros noaptea pentru că este foarte frig în locuințe.,,Copilul meu a venit bolnav de la școală, pentru că nici acolo nu au avut căldură iar acasă a dormit îmbrăcat cu geaca pe el, așa nu se poate trăi. Unde vor să ne aducă, la disperare?”, se întreabă Camelia.

Sunt și foarte mulți pensionari care nu și-au permis să-și instaleze centrală pe gaz în apartamente și ,,beneficază” de încăzirea de la CET. Cu toate că această categorie de arădeni s-a obișnuit să rabde și să pună câte o haină în plus, acum și ei spun că este deja prea mult. ,,Ne îmbrăcăm gros, mai dăm drumul la gaz din bucătarie, dar nu e bine deloc. Suntem bătrâni și speriați de tot ce se întâmplă. Mai e și boala asta. Ne e frică să și răcim”, spune Florica.

Mulți se tem să nu răcească și să fie nevoiți să ajungă la spital în condițiile în care știm cu toți care este situația în spitale. ,,Am pus două radiatoare, ne este frică să nu ne îmbolnăvim. Spitalele sunt pline. E de groază. Avem deja mucegai în dormitor din cauză că nu este suficientă căldură. O adevărată bătaie de joc ce trăim acum. Și nu doar în Arad, în toată țara nu dau căldură. Ce vor de la noi, să ne îmbolnăvim să ajungem prin spitale și să spună că avem covid?”, spune o tânără.

Răspunsul edilului local la nemulțumirile oamenilor care rabdă de zile bune frigul din apartamente este nesatisfăcător pentru arădenii care s-au săturat de povești.  ,, Treptat în funcție de finanțările guvernamentale și evoluția temperaturilor diurne și nocturne ne străduim să asigurăm termia  în  toate locuințele municipiului, dar reiterez ideea că nu este normal ca doar din banii arădenilor să asigurăm aceste servicii atât timp cât prețul la gaze s-a triplat”, declară primarul Bibarț.

Arădenii speră în continuare într-o minune, dar nu de la autorități, ci de la bunul Dumnezeu, care va crește temperaturile de afară.

Recomandările redacției