Arădenii s-au trezit peste noapte într-un adevărat infern: cum suportă insuportabilul

0
11489

Temperaturile înalte și vremea caniculară reprezintă o mare bătaie de cap pentru arădeni, în această perioadă a anului. Ultimele zile ale lunii Iulie au adus cel mai intens val de căldură din vara lui 2021, în România. Aradul este unul dintre cele mai afectate județe în care căldura nu pare să-și slăbească din intensitate.  

Din acest motiv, am decis să ieșim în stradă pentru a ne informa despre cum se luptă arădenii cu temperaturile insuportabile.  

,,Nu mai pot suporta canicula asta. Copilul trebuie scos afară la aer curat, însă nu pot face acest lucru decât după ora 22, dar chiar și atunci e foarte cald’’, ne-a declarat o femeie în timp ce se îndrepta grăbită spre casă. 

În continuare, am abordat un bărbat de vârstă medie care se refugia de razele solare, la o terasă. ,,Pentru mine căldura nu e o problemă. Beau o bere și mă răcoresc’’, s-a confesat bărbatul în timp ce-și savura berea. L-am informat despre faptul că berea deshidratează, însă acesta ne-a replicat că: ,,E o tradiție să bei bere vara, nu mă afectează nicicum’’. 

O tânără care părea grăbită a fost de-acord să ne vorbească puțin despre dificultățile pe care le întâmpină din cauza caniculei. ,,Eu nu prea ies din casă, jobul meu îmi oferă posibilitatea de a lucra din confortul apartamentului meu, am ieșit pe 5 minute să-mi cumpăr o apă, dar de cele mai multe ori îmi fac cumpărăturile înainte de a se închide magazinul.’’  

Totuși, nu numai arădenii se apără de caniculă, ci și mașinile acestora. Am observat foarte multe mașini care aveau pelicule protectoare pe parbrize. 

O doamnă jovială, trecută de vârsta a treia, ne-a declarat, surâzând, următoarele lucruri: ,,Petrec câte 3-4 ore afară când e căldura cea mai mare, știu că pare ciudat, dar credeți-mă, stând la ultimul etaj al blocului, în apartament, e mai greu să stai când nu ai climă sau ventilator.’’ 

Atât în Alfa, cât și în Confecții, străzile sunt pustii, iar puținii oameni care pot fi văzuți pe străzi par grăbiți să ajungă cât mai rapid în locuri păzite de razele soarelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.