Arădenii s-au săturat până peste cap de oamenii străzii care fac legea și de care trebuie să te ferești. Sezonul estival este de departe cel în care toți oamenii străzii ies la suprafață și te fac să te simți incomod sau chiar în pericol.

Gândindu-se chiar și la cei care nu sunt locuitori ai orașului și care pleacă de la noi cu o părere proastă pe care și-o formează în doar câteva minute, un arădean a postat pe facebook un filmuleț în care a surprins una dintre tacticile folosite de oamenii străzii chiar pe centrul orașului.

În filmuleț este vorba despre o situație în care, cu siguranță, au fost puși mai mulți locuitori ai orașului, atât în timpul zilei, cât și noaptea. Este vorba despre locurile de parcare goale pe care le găsim în special în zona primăriei, dar și în alte zone în care, de obicei, toate locurile sunt ocupate. Ca orice arădean care cunoaște orașul, este știut faptul că ne confruntăm cu problema parcărilor și cei fără adăpost profită de acest lucru. Tactica lor constă în faptul că se așează în locurile goale de parcare și îndrumă șoferii spre acestea, într-un fel sau altul obligând omul să îi ofere o recompensă în bani imediat după ce parchează, aceștia chiar cerând bani, apropiindu-se de geamul șoferului sau așteptând până în momentul în care acesta coboară din mașină.

Din păcate, fie că vrem sau nu, de multe ori le reușește și primesc ceva în schimb, nu datorită ajutorului pe care îl oferă celor în căutare de locuri de parcare, cât din frica de a nu se răzbuna imediat după ce șoferul se îndepărtează de autoturism.

Cei care fac astfel de lucruri sunt persoane de la care te aștepți și să îți zbârie mașina dacă te consideră nerecunoscător sau care pot să se țină cu ușurință după tine până când o să te simți fie constrâns de situație, fie în pericol.

Astfel, arădenii așteaptă să se ia măsuri în privința lor pentru că nu își mai doresc să fie puși în astfel de posturi și nici să le fie făcut orașul de râs în fața celor care sunt doar în trecere și care nu cunosc situația, fiind obligați totuși să ia parte la ea și să facă unele compromisuri pentru că nu se știe niciodată ce fel de lucruri sunt capabili să facă oamenii străzii dacă nu faci așa cum vor ei, mai ales în cazul în care mai sunt și sub influența alcoolului sau alte substanțe interzise.

 

Sursa: Marius Ursu/ video

 

Recomandările redacției