Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pune la dispoziția cetățenilor interesați posibilitatea deschiderii unui cont online care permite efectuarea de programări în cabinetele din ambulatoriu și vizualizarea istoricului medical, pentru cei care și-au efectuat sau își vor efectua investigații medicale în unitatea medicală.

Contul SCJU Arad – denumit și „Dosarul medical online al pacientului” va asigura accesul pacienților la propriile informații medicale privind: datele de identificare, lista consultațiilor efectuate și rapoartele medicale ale acestora, lista seturilor de analize de laborator efectuate și buletinele de investigații cu rezultatele aferente, lista programărilor la consultații, lista internărilor și detaliile acestora, inclusiv documentele adiacente, lista prescrierilor de medicamente și detaliile acestora precum și informații financiare rezultate din relația pacientului cu unitatea medicală.

„Am publicat astăzi o nouă pagină de internet a spitalului – www.scjarad.ro, bogată în informații de interes public, mai prietenoasă și mai accesibilă. Bucuria noastră constă în faptul că în această pagină am reușit să implementăm o aplicație on-line care oferă posibilitatea persoanelor interesate să-și deschidă un cont unde vor avea acces la o platformă de programare on-line și la vizualizarea informațiilor și documentelor medicale, rezultate în urma efectuării unor analize sau investigații la spital. Cred că această aplicație vine în sprijinul pacienților, care nu vor mai fi nevoiți să vină la spital pentru o programare, ci vor avea acces direct de acasă sau de la birou”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

Contul pentru programări on-line și vizualizare istoric medical poate fi creat direct de acasă de către persoanele care nu au fost la spital din aprilie 2021 și până în prezent.

Din cauza unor condiții legislative, arădenii care doresc să își deschidă cont, însă au fost la spital din aprilie 2021 și până în prezent, îl vor putea deschide doar după prima vizită la spital – când vor solicita informațiile necesare la Biroul de Programări, situat la intrarea în Ambulatoriul SCJU Arad din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4.

Aceste informații se regăsesc și pe pagina de internet a spitalului www.scjarad.ro și reprezentanții Spitalului fac apel la cetățeni să nu încerce să deschidă singuri cont dacă sunt înregistrați la spital cu analize sau alte investigații medicale din aprilie 2021 și până în prezent.

„În cazul în care veți încerca să generați contul, în aceste condiții, acesta se va bloca. Vă sfătuim să solicitați datele necesare pentru accesare, direct de la colegii noștri din Ambulatoriul SCJU Arad”, precizează Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

De menționat este faptul că luna aceasta, persoanele care își vor deschide cont se vor putea programa online doar pentru cabinetele Ortopedie, Neurologie și pentru Chirurgie și Ortopedie Infantilă, în schimb prin cererea de programare vor putea opta pentru oricare dintre cabinetele din Ambulatoriul SCJU Arad.

Recomandările redacției