Evenimentul intitulat „Împreună pentru Ionuț Popa” organizat de concidatinii cu suflet mare de la „Gătim împreună pentru o lume mai bună” a mobilizat arădenii într-una dintre cele mai reci zile ale acestei ierni. Bucătarii adunați în jurul medicului Wili Glaser și al lui Marcel „Marcello” Ionescu le-au pus pe masă gurmanzilor care și-au deschis inima și… portofelul pentru valorosul antrenor de fotbal care se confuntă cu pro­bleme mari de sănătate preparate savuroase precum: varză cu carne de porc, răcituri sau jumări și celebra Pită de Pecica. Fondul muzi­cal al acțiunii a fost asigurat de Raul Nica și chitara sa.
Printre alții, au participat la evenimentul de la Port Arthur, primarul Aradului, Călin Bibarț, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea sau Codru Grădinariu. „Este incredibil faptul că, deși nu este prezent, nea’ Popică reușește să strângă arădenii în jurul acestei idei. Într-adevăr acesta este spiritul acestor minute, ne simțim arădeni datorită lui nea’ Popică și pentru nea” Popică! Multă sănătate, Mister!”, a transmis managerul general al UTA-ei.
Jandarmeria, prin purtătorul de cuvând, Dan Mononaru și câteva cadre prezente la pomana porcului, a făcut o donație specială. La finalul „prânzului” s-au strâns aproape 11 mii de lei (10.897 de lei, mai precis), bani care vor merge spre „Mister” pentru acoperirea unei părți a cheltuielilor cu tratamentul agresiv pe care-l face de câteva luni.
Provocat de colegii de la propsort.ro, Ionuț Popa a vorbit chiar în urmă cu câteva zile des­pre problemele sale de sănătate. „Sunt la Arad, acasă, încă de la începutul lunii septembrie, atunci când am venit din spital de la Cluj. Cum mă simt? Ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Am fost pe la o grămadă de medici, dar… Off, cum este viața asta. Chiar nu vreau să pară acum că mă plâng în presă, departe de mine acest gând, dar nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate medicii nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate. Sunt foarte trist din această cauză… Momentan pot să merg, încă nu am mari dureri, dar tratamentul este programat în așa fel ca eu să îl pot face de acasă. Deci pentru moment nu pot pleca la București, cu toate că ar putea fi și asta o variantă. O să mă consult cu familia și o să văd dacă este cazul să mergem la Gigi Becali la spital (n.a. patronul lui FCSB s-a arătat dispus să-l ajute necondiționat pe antrenorul arădean la clinica sa privată, din Capitală). În această situație eu mă gândesc doar la proble­mele mele și la familia mea. Sunt conștient că cei dragi trec prin clipe grele din cauza problemelor mele medicale, dar fotbalul a fost viața mea. Păcat că nu mai sunt în putere să lucrez. Le mulțumesc frumos tuturor celor care s-au gândit la mine, dar acum vă rog frumos să mă scuzați, nu mai pot să vorbesc la telefon”, au fost cuvintele tehnicianului în vârstă de 66 de ani, care a antrenat 12 echipe din România în vasta carieră. Pe banca „Bătrânei Doamne” a stat în patru mandate, în primul dintre ele ca „secund” al lui Nicolae Dumitrescu.
„Un eveniment de excepție,organizat de #gatimimpreunapentruolumemaibuna. Domnul Sima, ca de obicei, ne-a oferit locația gratuit, toți cei care au gătit timp de două zile au făcut-o gratuit, o parte din carne a fost donată de către Old Boys UTA, de asemenea varza am primit-o, porcul l-am cumpărat noi, atmosfera a fost întreținută de Raul Nica, astfel ca suma de aproape 11.000 de lei donată sperăm că-l va ajuta pe Ionuț Popa pentru recuperare. Sperăm să-l vedem din nou în jurul nostru. Mobilizarea arădeană și nu numai, căci au fost și suporteri ai Poli Timisoara, eu cred că-i va da puterea să lupte în continuare cu boala. Mulţumesc tuturor pentru participare!”, a fost concluzia lui Wili Glaser, postată pe contul personal de Facebook.

Recomandările redacției