În primele două luni ale anului 2022, polițiștii locali din cadrul serviciilor de ordine publică, circulație și parcări au aplicat 68 de sancțiuni cu puncte de penalizare pentru nerespectarea indicatorului rutier „Accesul Interzis” în urmãtoarele zone: Str. Hațeg, str. Ion Georgescu, Str. Șelari, str. Unirii, Piața Arenei, Piața Sporturilor, str. Dimitrie Bolintineanu, str. Traian Moșoiu.
Totodată, patrulele D.G.P.L. au acționat în vederea eliberării stațiilor de autobuz și fluidizării traficului rutier, pentru a facilita accesul vehiculelor din categoria mijloacelor de transport în comun, precum și pentru realizarea îmbarcării/debarcării călătorilor în condiții de maximă siguranță.
În acest context, polițiștii locali au aplicat 114 amenzi pentru nerespectarea normelor privind oprirea, staționarea și parcarea, prevăzute în art. 142 lit. g) din HGR nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Acțiunile s-au desfășurat constant în zona Piața Spitalului, Piața UTA, în cartierul Micălaca, str.Banu Mãrãcine, Calea Aurel Vlaicu, Calea Iuliu Maniu, Piața Drapelului. În aceste zone, a fost semnalată în mod repetat imobilizarea vehiculelor în stațiile destinate transportului în comun, sens în care, prezența echipajelor D.G.P.L. are și rolul de a descuraja tendința unor șoferi de a „confunda” spațiul destinat îmbarcării/debarcării călătorilor cu parcarea alocată autovehiculelor.

Recomandările redacției