Arădenii, sub teroarea țânțarilor, în continuare

1
283

După un timp îndelungat de așteptare, a avut loc măsura de dezinsecție  în spaţiile deschise de pe domeniul public şi privat, în intervalul 16.06.2021 -18.06.2021, pe timp de zi, între orele 07:30 -17:00.  Tratamentul chimic s-a efectuat prin utilizarea insecticidelor biologice specifice şi s-a aplicat cu scopul de a distruge şi a preveni dezvoltarea larvelor de insecte pe lângă fâşiile de apă de la malul lacurilor, a apelor curgătoare, a bălţilor, a canalelor deschise, terenuri virane şi în general toate zonele umede de pe raza municipiului Arad.

„Am înțeles că s-a făcut dezinsecția, dar nu s-au rezolvat multe. E imposibil să lași o fereastră deschisă, mai ales pe canicula asta, mai ales dacă locuiești lângă Mureș”, a spus o femeie indignată de situație.

Totuși, dacă e să te plimbi pe malul Mureșului, fără doar și poate, trebuie să ai la tine un spray anti țânțari, pentru că problema nu s-a rezolvat. 

În luna iunie, municipalitatea a recomandat arădenilor, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, să efectueze personal tratamente de delarvizare în spaţii deschise pe malurile apelor, în depozite de anvelope uzate, subsoluri de la blocuri  în perioada de desfăşurare a acţiunilor de delarvizare. 

Cu alte cuvinte, dacă nu ne place, să facem personal dezinsecțiile.

Așa cum sigur știți deja, ciupiturile de țânțari nu dor inițial, dar provoacă o mâncărime accentuată. Unele persoane dezvoltă o reacție la ciupiturile de țânțar care se manifestă prin umflarea și apariția durerii în zona ciupiturii. Țânțarii pot transmite unele boli precum malaria sau virusul Zika, însă la noi în țară riscurile sunt mici, dar totuși, există.

„Nu pot ieși cu copilul nici la o plimbare. O pișcă groaznic de mult și după îi apare un fel de alergie. De mâncărime nici nu mai zic nimic”, a mai zis o arădeancă.

Ei bine, arădenii nu s-au obișnuit și nici nu ar vrea să se obișnuiască cu țânțarii din oraș, care, de la an la an, devin din ce în ce mai mulți și mai incomozi pentru locuitori.

1 COMENTARIU

  1. Articol calomnios. Toata ziua zboara AN-2 -urile si imprastie cele mai moderne si mai eficiente insecticide antitantari. Asta am vazut la Timisoara, unde au Primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.