cacibWeekend-ul 17 – 19 septembrie va fi unul dedicat campionilor canini. Tradiţionalele expoziţii CACIB şi expoziţia de club a câinilor de agrement se vor desfăşura în acest interval, în ringul Parcului Chinologic din Subcetate. Competiţiile pentru afirmare – în cazul câinilor debutanţi şi pentru completarea palmaresului de titluri – în cazul campionilor – vor reuni sute de participanţi din ţară şi de peste graniţă. n afara câinilor româilor, vor fi arbitraţi câini din ţări precum Ungaria, Slovenia, Italia şi Germania.

Pe data de 17 octombrie se va desfăşura expoziţia câinilor din grupa IX – a, cu începere de la ora 15.00. În cele două zile de expoziţie, patrupedele participante se vor întrece mai întâi pe grupe, pentru obţinerea titlurilor la diferite clase, iar cei care vor depăşi cu brio arbitrajul exigent vor ajunge să evolueze în „Best in Show“ – punctul culminant al celor două expoziţii.

Potrivit Asociaţiei Chinologice Aerad, proprietarii care doresc să-şi ducă câinii la expoziţie se mai pot înscrie până pe data de 4 octombrie. „Până acum s-au înscris deja 400 de exemplare, iar numărul acestora va creşte până la data limită. Avem parte de participarea unor arbitri exigenţi din România, Germania, Grecia, Lituania, Turcia şi Italia. Cei interesaţi trebuie să ştie că, taxele de înscriere au rămas aceleaşi ca şi anul trecut“, a spus Gheorghe Schill, preşedinele Asociaţiei Chinologice Arad.

Programul zilelor de 18 şi 19 începe la ora 10.00, de la ora 14.00 urmând să se desfăşoare Best in Show.

Aradul s-a remarcat din nou la expoziţiile chinologice internaţionale, exemplarul proprietarului Lupşa Cosmin, pe nume Madame di Casa il Vulcano, din rasa Fila Brasileiro devenind campioană a rasei, la o expoziţie internaţională desfăşurată de curând, în Austria.

Recomandările redacției