Arădenii sunt aşteptaţi la Sărbătoarea Vinului în Podgorie

0
443

sarbatoare vinÎn prima lună de toamnă, în judeţ se vor desfăşura mai multe sărbători şi evenimente tradiţionale. Sărbătoarea licorii lui Bachus va avea loc în toată zona Pod­goriei Aradului, ediţia din acest an fiind cea de a şaptea.  Arădenii se vor putea bucura de festivalul itinerant „Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniş-Măderat”, ce se va desfăşura în perioada 6 – 20 septembrie, fiind deja o tradiţie pentru comunele Păuliş, Ghioroc, Covăsînţ, Şiria, Pîncota.
Organizatorii îşi propun ca prin intermediul acestui festival să readucă în actualitate „Drumul vinului”, ca obiectiv turistic al judeţului Arad, dar şi ca pe o modalitate de valorificare integrală a mediului rural cu potenţialul său agricol, cultural, uman şi tehnico-economic, susţinând tradiţiile. „Timp de şapte ani s-a dovedit că a fost o iniţiativă foarte bună să organizăm această sărbătoare. Este un eveniment important pentru comunităţile din Podgorie, care face legătura între partea administrativă şi menţinerea tradiţiilor populare. Noi, prin ceea ce facem în momentul de faţă, ne-am propus să revitalizăm Podgoria Aradului, să investim bani atât din bugetul judeţului cât şi bani europeni”, a susţinut Adrian Ţolea, preşedinte interimar al CJ Arad.
Co-organizatori, alături de Consiliul Judeţean şi Centrul Cultural Judeţean Arad, vor fi pri­măriile Pâncota, Şiria, Covăsânţ, Ghio­roc şi Păuliş.
Invitaţi speciali
Podgoria Miniş-Măderat este una dintre cele mai vechi podgorii de pe teritoriul României. „La Păuliş vor avea loc două eve­nimente tradiţionale importante – Sărbătoarea Vinului în Podgorie şi comemorarea ero­ilor de la Păuliş. Sărbătoarea vinului se va desfăşura pe stadionul din localitate. Vrem să implicăm şi cultivatori de viţă de vie, pentru ca evenimen­tele să aibă un impact econo­mic pozitiv“, a susţinut primarul localităţii Păuliş, Petru Nicoară.
Astfel, la Păuliş, evenimentele au loc pe 6 septembrie, de la ora 16.00, pe stadionul comunei, la Şiria, pe 13 septembrie, de la ora 16.00, la Teatrul de Vară „Ioan Slavici” iar la Ghioroc, pe 13 septembrie, ora 16.00, tot pe stadionul comunei. Printre invitaţii de la Ghioroc se numără cunoscutul Alex Velea.
La Pâncota, sărbătoarea va începe pe 18 septembrie, ora 17.00, în parcul central al localităţii iar la Covăsînţ, pe 20 septembrie, ora 17.00, la Tabăra Ortodoxă. „Suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte implementarea Programului de reconversie a viti-viniculturii, de la demararea acestui program susţinut cu fonduri de la Uniunea Europeană şi până în prezent plantându-se aici peste 1.800 ha cu viţă de vie tânără”, a subliniat preşe­dintele Ţolea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.